Végleges szőrtelenítés IPL technológiával

Ipl szőrtelenítés, Hírek

A tartós szőrtelenítést IPL-technológiával ( IPL = intenzív villanófény ) végezzük. Ezen eljárás során fény- és lézergépek által kibocsátott fényimpulzusokat vetítünk a bőrre, amelyek behatolnak a felső bőrrétegbe, és a melanin, a szőr pigmentje segítségével a szőrtüszőbe jutnak. A melanin a fényenergiát hővé alakítja: a hőt a szőrgyökérbe vezeti, a hőhatás következtében elpusztul a szőrgyökér, így nem képződik új szőr.

Tanácsadás
A tulajdonképpeni kezelés előtti megbeszélés jelenti az egész módszer sikerességét. Elegendő időt szánunk az Ön összes kérdésének megválaszolására, és felvilágosítást nyújtunk a kezelési módszerekről. Ezt követően szakvéleményt adunk a kezelni kívánt területekről, és megvizsgáljuk bőrtípusát illetve szőrszínét és szőre erősségét.

A kezelésre történő felkészülés
A kielégítő eredmény és a kezelésre történő optimális felkészülés érdekében az alábbi tanácsok megfogadása javallott: legalább 14 nappal az első kezelés előtt és a kezelés teljes időtartama során szüneteltetni kell az alábbi tevékenységeket, hogy ezek a zavaró tényezők ne befolyásolják a kezelés sikerességét.

 • Epilálás
 • Gyantázás
 • A szőr kihúzása csipesszel
 • A szőr halványítása és szőkítése
 • Szőrtelenítő krém használata
 • A kezelés kezdete előtti 2-3 hétben ügyelnie kell arra, hogy ne töltsön hosszabb időt a napon, és ne menjen szoláriumba.
 • Az alábbi útmutatások szerint készüljön a kezelésre:

Arckezelés esetén el kell távolítania a make-up-ot, és alaposan meg kell mosnia az arcát.
Ajánlatos 24 órával a kezelés előtt megborotválni a kezelendő területeket.
24 órával a kezelés előtt nem tanácsos szaunába, uszodába vagy pezsgőfürdőbe menni, hogy ne tegye ki bőrét a klór ingerlő hatásának.

A kezelés
Bőre védelme érdekében a kezelés során hűsítő kontaktgéllel kenjük be bőrét. A kezelési mód függ az egyén bőr-és szőrtípusától valamint a szőr növekedési ciklusától és a kezelendő terület jellegétől. A kezelés során csak azok a szőrtüszők sorvadnak el, amelyek éppen növekedési fázisban (anagénfázis) vannak. Szőrzetünk túlnyomó többsége nyugalmi állapotban van, csak kb. 20-30 százaléka található az anagénfázisban. Ebből adódóan 6-10 hetes szünetek beiktatása mellett több kezelésre is szükség van, hogy a szőr tartós eltávolítása garantálható legyen. A kezelés ideje a kezelendő testrésztől függően változik. A beavatkozásokat követő utókezelés: Természetesen tanácsokkal látjuk el az otthoni bőrápolással kapcsolatban. Kérjük, figyeljen arra, hogy a kezeléseket követő 24 órában ne tegye ki a bőrét klóros víz, forró zuhany, szaunázás vagy szolárium okozta irritációnak.

A kezelés mente

1) Tanácsadás
Az IPL gép a speciálisan szűrt, látható fényt a bőrön keresztül a növekvő szőrszálba vezeti. A szőr a benne található pigment révén felveszi (megköti) a fényt, és azt hővé alakítja át. A hőnek köszönhetően megsemmisül a szőrtüsző, anélkül, hogy a környező szövetek elégnének.

A kezelés kizárólag növésben levő szőr esetében alkalmazható. Ebből adódóan néhány szőr visszamarad a kezelt területen, aminek következtében egynél több kezelésre van szükség. Felhívjuk a páciensek figyelmét erre a tényre a kezelést megelőző megbeszélésen, amikor lehetőség nyílik a kezeléssel kapcsolatos összes kérdés tisztázására is.

2) Előkészület
30 nappal a kezelés előtt a páciensnek már ügyelnie kellene arra, hogy ne érjék napsugarak a kezelendő területet (valamint nem szabad szoláriumba mennie). Amennyiben elkerülhetetlen a napsugarakkal való érintkezés, megfelelő minőségű (20+ faktorszámú) napolajat kell használni. Legalább ilyen fontos, hogy ebben az időszakban ne kerüljön sor szőreltávolításra gyantázás vagy kitépés/kihúzás következtében. Engedélyezett az adott testfelület borotválása Amennyiben az arckezelésre kerül sor, a teljes make-up-ot el kell távolítani a kezelendő felületről. Piros tollal jelöljük meg a kezelés által érintett területet, hogy meg lehessen állapítani annak határait.

3) Mielőtt elkezdődik a kezelés, meg kell szabadítani a kezelendő felületet a szőrtől.

4) A kezelendő felületet vékonyan bekenjük géllel.

5)A kezelés során folymatosan figyeljük a bőr rekacióját.

6) A kezelés végén letisztítjuk a bőrt és ügyeljünk arra,hogy ne érje napsugárzás.

TARTÓS SZŐRTELENÍTÉS IPL-MÓDSZERREL

Az intenzív villanófény használatán alapuló, IPL alkalmazásakor, a lézermódszerhez hasonlóan, nagyenergiájú fényt vetítünk a bőrre. A lézermódszerrel ellentétben a fény hullámhossz-spektrumait használjuk az IPL során. Az optimális fényátvitel érdekében vékony gélréteget kenünk a bőrre a kezelés előtt. Az újszerű Ellipse-eljárás során az intenzív villanófényt egy applikátoron keresztül a szőrtelenítendő testfelületre irányítjuk. Ezen művelet során az ellenőrzött fényimpulzusok behatolnak a bőr felső rétegébe, és a szőrben található melanin segítségével a tüszőhöz kerülnek. A melanin a fényenergiát hővé alakítja, amely a szőrtüszőt a szőrszemölccsel együtt elsorvasztja. A szőrszemölcs elsorvasztása különösen fontos, különben új szőrtüsző alakulhat ki. Egy elsorvadt szőrgyökér nem termelhet többé szőrt.

Kérjük töltse ki az alábbi beleegyező nyilatkozatot, és a kezelésre hozza magával:

Beleegyező nyilatkozat a szőrtelenítéshez .pdf

 

 • Print
 • PDF
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Twitter
 • RSS
Cimkék: , , , , , , , ,